Пикантно телешко месо

6 јули, 20170
6

Потребни состојки:

  • 700гр телешко месо
  • морска сол
  • 1л павлака за готвење
  • 200мл бело вино
  • 3 сардини
  • лажица брашно
  • 1 лимон
  • сол
  • зелен бибер
  • масло

Начин на подготовка:

Исчистете го месото и исечете го на дебели шницли, додадете морска сол и мелен бибер. Исцедете лимон, шницлите попрскајте ги со сокот и прелијте со вино, па оставете ги да стојат во фрижидер неколку часа. Потоа месото испржете го на загреано масло. Ако не сакате месото да биде живо, пржете го подолго, па тивок оган и често вртете го од двете страни. Пред крајот на месото додадете брашно и додадете ја истолчената сардина. Додадете павлака за готвење и уште малку на тивко крчкајте. Павлаката можете да ја загреете одвоено и со неа да го прелиете подготвеното месо. На крајот посипете со зелен бибер.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi