Посни ишлери

26 декември, 20120
posni-isleri

Потребни состојки:

  • 180гр растителен маргарин
  • 100гр шеќер во прав
  • 100гр печени мелени лешници
  • 200гр брашно
  • џем од кајсии

За глазура:

  • 250гр шеќер во прав
  • 100гр посно чоколадо за готвење
  • половина чаша вода
  • лажица растителен маргарин

Начин на подготовка:

Замесете го тестото и оставете го половина час да отстои во фрижидер. Развијте го до дебелина од 0,5 см, извадете погачици со модла и печете на подмачкан плех на 180 степени, малку да поруменат. За глазурата загрејте шеќер со вода, тргнете од оган, додадете рендано чоколадо и маргарин, па матете додека не се олади. Со џемот спојувајте по две погачици и секоја натопете ја цо глазура од чоколадо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi