Тава со зелечук и пиво

26 ноември, 20120
tava

Потребни состојки:

  • 600гр месо од свински бут
  • 2 главици кромид
  • лажица концентрат од домат
  • лажица брашно
  • 3 лажици слатка зачинска пиперка
  • 6дл пиво
  • лажица сецкан рузмарин
  • лажица маст
  • сол
  • бибер
  • 150гр кисела павлака

Начин на подготовка:

Месото исечете го на помали парчиња, посолете и пропржете на путер. Додадете исецкан кромид на ребра и динстајте уште малку. Потоа додадете доматен концентрат, брашно, црвен пипер, бибер и рузмарин и додадете пиво. Покријте го на тивок оган динстајте 40 минути. Кога месото ќе омекне, извадете го и оставете го на топло, а сосот испасирајте го и во него додадете кисела павлака. Вратете го месото во сосот и послужте го топло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi