Бел чоколаден мус со Бејлис

27 септември, 20130
12

Потребни состојки:

300 мл слатка павлака,

200 гр бела чоколада,

2 јајца,

2 жолчки,

1 пакетче ванилин шеќер,

5 супени лажици бејлис,

Павлаката ставете ја во фрижидер. Изрендајте го чоколадото на крупно ренде и стопете го на пареа. Паралелно исто така на пареа ставете ги јајцата, жолчките и ванилиниот шеќер додека не се добие густа пена. Тргнете ги од оган и поставете ги во поголем сад со студена вода и продолжете да мешате, додека се олади. Додадете ја стопената чоколада, ликерот и павлаката и внимателно мешајте. Исипете ја смесата во десертни садови и оставете ги најмалку 3 часа во фрижидер да се стегнат. Готовиот мус се сервира поросен со малку какао, рендано чоколадо или коктелни цреши.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi