Домашен Еурокрем

12 декември, 20130
27

Состојки:

150 мл вода

300 гр шеќер

2 пакетчиња ванилин шеќер

200 гр путер

200 гр млеко во прав

100 гр чоколада

100 гр бела чоколада

Подготовка:

Во подлабок сад ставете вода, шеќер и ванилин шеќер.

Смесата се загрева се додека шеќерот не се стопи.

Се додава бела чоколада и се меша се додека не се стопи.

Штом проврие, смесата се трга од оган и се остава на страна да се олади.

Во смесата се додава путерот и млекото во прав.

Добро измешајте и поделте ја смесата на два дела.

На пареа се топи чоколадата и се додава во едниот дел, а другиот си останува бел.

Исипете ги двата дела во тегла паралелно.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *