Домашни „Фереро“ бонбони

4 мај, 20130
7

Потребни намирници  за приготвување на денешниот десерт:

Вафли – 200 гр чоколадни со лешници

Чоколада – 400 гр течна

Лешници – 300 гр печени

Чоколада – 160 гр црна

Масло – 4 супени лажици

Вафлите се дробат ситно или се мелат со соодветен кујнски прибор. Треба да се добијат трошки, кои се мешаат со искршените лешници. Сето тоа се меша заедно со течната чоколада и смесата се поставува во фрижидер ½ час. После тоа се оформуваат мали топчиња.

Секое топче се потопува во растопената заедно со маслото црна чоколада. Поставете ги готовите бонбони во хартиени кошнички или во декоративна кутија од други чоколадни бонбони.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi