Канелони со спанаќ и сирење

15 декември, 20130
18

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* пипер

* сол

* 100гр рендан пармезан

* пола главица кромид

* 100гр спанаќ (свеж или замрзнат)

* 400гр сирење “рикота”

* 1 паковање канелони

ЗА БЕШАМЕЛ СОСОТ:

* 0,5 литар млеко

* 50гр путер

* 50гр брашно

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА

Обарете ги заедно ситно сецканиот кромид и спанаќот, па додадете го сирењето. Намалете го огнот и додадете 50гр пармезан, сол и бибер по вкус.
Наполнете ги канелоните со шприц или со лажица.
За сосот: Запржете го брашното во путер и додадете го топлото млако. Мешајте енергично со жица, за да не се формираат грутки.
Намачкајте ја тавата со масло, ставете од сосот на дното и наредете ги канелоните. Одозгора ставете го останатиот дел од бешамел сосот и останатите 50гр пармезан.
Печете околу 30-40 минути, на 190 степени со вентилатор.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi