Крцкав похован модар патлиџан

5 август, 20130
24

Потребни намирници:

1 супена лажица брашно

2 супени лажици презла

2 јајца

1 патлиџан

Сол

Масло за пржење

Го миеме и го сечеме модриот патлиџан.

Го накиснуваме во малку вода со сол околу 30 минути за да излезе горчината.

Во сад ги биеме јајцата.

Посебно во друг сад ги мешаме брашното и презлата со малку сол.

Го цедиме патлиџанот и секое парче го потопуваме во јајцата, а потоа во презлата и пржиме во врело масло од двете страни.

Откако ќе се испржат парчињата ги оставаме врз кујнска хартија за да се исцедат од маслото.

По желба поросуваме со ситно сецкан магдонос и гарнираме со свежа салата.

Хрупкав паниран патладжан

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi