Кремпита торта

16 април, 20130
9

Стар рецепт на нов начин – стар вкус а нов облик !!!

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

За пандишпан:

6 јајца

6 лажици шеќер

6 лажици брашно

4 лажици прашок за прашок за печиво

2 лажици сок од портокал или лимон

За фил:

3 пудинзи од ванила

2 жолчки

200 грама путер

200 грама маргарин

200 грама шеќер

1 кесичка шлаг пена

1 литар млеко

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Изматете ги намирниците за пандишпан. Пола од смесата налејте во округол намастен плеџ за печење и печете на 180 степени Целзиусови околу 15 минути. Потоа истото повторете го со остатокот од смесата за пандишпан.

Сварете ги изматените жолчки и ванила пудингот во млекото. Оставете смесата да се олади. Путерот и маргаринот заедно со шеќерот изматете ги пенасто. Измешајте ги двете смеси. Шлаг пената направете ја според упатството на кесичката и додадете ја на смесата. Убаво измешајте.

Редете пандишпан фил пандишпан.

Посипете со шеќер во прав

Совет:

За полесно сервирање на колачот, пред да филувате двете кори ставете ги во садот во кој ги печевте и исечете триаголници( кружните пандишпани прево исечете ги на половина, па на четвртини и секоја четвртина на уште 3 дела. Вкупно треба да има 12 парчиња. Тргнете ги парчињата од горната кора, филувајте па вратете парче по парче. Бидете внимателни парчињата д горната кора да се поклопуваат со парчињата на долната кора ( најлесно е со малку фил на ивиците на плехот да ги обележите местата на триаголниците на долната кора).

Уживајте во вкусот!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi