Наједноставен начин за печење компири

1 декември, 20130
20

Сити сте од класичниот начин на подготовка на печени или варени компири, но едноставно го сакате ова јадење? Оваа идеја дефинитивно ќе ви се допадне. Вие не треба да знаете ништо повеќе отколку што веќе знаете кога станува збор за подготовката на компири, било да ги варите или печете, ниту пак ви се потребни некои додатоци. Една (не)обична мала техника ќе го направи ова јадење уште повкусно и подобро!

Идејата е навистина фантастична и многу едноставна: Најпрво сварете ги компирите додека не станат меки, потоа наредете ги во тава за печење, оставете доволно простор помеѓу нив и на крајот згмечете ги со помош на некој кујнски прибор. Тогаш ставете им масло, зачинете ги со омилените зачини (бибер, сол, сушена пиперка, рузмарин…) и ставете ги во рерна да се печат на 220 степени околу 20-25 минути, или додека не добијат златна боја.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *