Нутела топчиња

14 декември, 20130
2

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 250гр исецкано темно чоколадо

* 120мл слатка павлака

* 2 лажици (30гр) истопен путер

* 120гр нутела

* шеќер во прав

* сецкани лешници

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Ставете го чоколадото во сад и оставете го на страна.
Во мало тенџерче, додадете ја слатката павлака и путерот и оставете ја смесата на оган додека не стане врела ( не смее да зоврие).
Кремот полиете го врз чоколадото и оставете да отстои една минута.
Мешајте додека смесата стане густа.
Додадете ја и нутелата, па смесата ставете ја во плех и покриете ја со прозирна фолија.
Ставете ја во фрижидер да отстои околу 2 часа, за да се стврдне.
Со помош на две лажици направете мали топчиња и тркалајте ги во шеќерот во прав или исецканите лешници.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi