Похован пилешки ролат

25 август, 20130
5

Интересна комбинација на пилешко месо, зеленчук и зачини која заслужува малку да се потрудите околу нејзната подготовка бидјеќи плени и на изглед и со вкус.

 

Состојки:

600гр пилешко филе

1 лажица босилек

80гр презла

0,5л сончогледово масло

50гр црни маслинки

2 јајца

300гр домати

1 лажица ситно исецкан магдонос

1 чечне бел лук

брашно

 

Спремете чекан за месо, проѕирна фолија, чечкалици, длабока тава и еден поголем сад

 

Подготовка:

 

Пилешкото филе покријте го со проѕирна фолија и со чеканот за месо исчукајте го зад а биде со пола сантиметар дебелина.

Полнење

Излупете ги доматите, извадете ги семките и исецкајте го на мали коцки. Исецкајте ги и маслинките. Изгмечете го лукот. Додадете го магдоносот, вегета и босилек. Додадете го и лукот, маслинките и маслото. Сето тоа измешајте го добро.

 

Ролат

Секој стек филувајте го со полнењето и завиткајте. Ставете чечкалици на секој ролат за да не се отворат во пржењето. Ставете го ролатот во посебен сад. направените ролати избрбелајте ги во брашно, изматени јајца и презла. Пржете на загреано масло десетина минути и кога ќе бидат готови извадете ги од тавата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi