Полнети шампињони
28 март, 20130
Брзо и вкусно
Потребни состојки:
– 14 големи шампињони
– 150 гр спанаќ
– 300 гр бело пилешко месо
– 4 чениња лук
– 0,5 дл бело вино
– малку путер
– сол и бибер
Подготовка:
Измијте ги печурките и извадете ја дршката, п аоставете ги нека се исцедат. Спанаќот издинстајте го на кратко, па ситно исецкајте го. Пилешкото месо ситно исецкајте го и пропржете го на масло. Рачките од печурките исто така ситно исецкајте ги, па додадете им го ситно исецканиот лук и зачинете по желба.
Во сад за печење сипете малку масло и бело вино, па наредете ги шампињоните. Во секоја од печурките ставете по едно тенко ливче путер и наполнете ги со филот. Прекријте ги со фолија и печете околу 15 минути на температура од 250 степени.