Полнети шампињони

28 март, 20130
5

Брзо и вкусно

Потребни состојки:

–      14 големи шампињони

–      150 гр спанаќ

–      300 гр бело пилешко месо

–      4 чениња лук

–      0,5 дл бело вино

–      малку путер

–      сол и бибер

Подготовка:

Измијте ги печурките и извадете ја дршката, п аоставете ги нека се исцедат. Спанаќот издинстајте го на кратко, па ситно исецкајте го. Пилешкото месо ситно исецкајте го и пропржете го на масло. Рачките од печурките исто така ситно исецкајте ги, па додадете им го ситно исецканиот лук и зачинете по желба.

Во сад за печење сипете малку масло и бело вино, па наредете ги шампињоните. Во секоја од печурките ставете по едно тенко ливче путер и наполнете ги со филот. Прекријте ги со фолија и печете околу 15 минути на температура од 250 степени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *