Полнето лепче со лук и кашкавал

14 декември, 20130
1

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 1 леб со подебела кора

* 1/2 чаша стопен путер

* 2 лажици маслиново масло

* 1 лажица исецкан магдонос

* 1 лажица ситно исецкан кромид

* 1 поголемо чешне лук

* 1/2 лажиче зачини ( мешавина од сув босилек, оригано, црн бибер и сол во еднаков размер)

* 230гр изрендан кашкавал

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Загреете ја рерната на 200степени.
Засечете го лебот како за кришки, но не до крај.
Потоа завртете го за 90 степени и повторете ја постапката за да добиете коцки.
Измешајте ги путерот, маслиновото масло, магдоносот, кромидот, лукот и зачините и ставете ги врз лебот.
Потоа, одозгора ставете го и кашакавалот, настојувајќи да дојде помеѓу коцките.
Завиткајте го лебот во алуминиумска фолија и печете 20 минути, а потоа уште 10 минути со отворена фолија (додека не стане крцкав).
Служете го додека е топол.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi