Потпечен омлет со спанаќ

13 март, 20130
9

Појадок после кој никогаш нема да зажалите.

Лесно, богато, здраво и пред се вкусно!!!

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

За 6 лица

12 јајца

500 грама спанаќ

2- 3 струка млад кромид

3 децилитри масло за јадење

2 лажички зачин

Сол и бибер

(За еден оброк пропорционално поделете ги состојките)

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Исчистете го спанаќот и исечете го на големина која мислите дека е по Ваша мерка.

Загрејте го маслото.

Исечкајте го младото кромитче и заедно со исечканиот спанаќ издинстајте ги во веќе загреаното масло. Ставете ги зачините и залијте со малку вода и динстајте 15 минути на умерана температура.

Во помал плех ставете по две лажици од динстаните намирници, искршете 2 јајца убаво измешајте ги со виљушка и прелијте ги врз спанаќот, измешајте и печете на загреана рерна на 220 степени Целзиусови 5 минути.

Уживајте!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *