Сочен десерт од јаболка

15 декември, 20130
20

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

* 45гр шеќер во прав за попрскување

* 180гр масло

* 0,5 лажиче цимет

* 4 јаболка

* 1 чаша млеко

* 4 јајца

* 2 чаши брашно

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Во еден сад го ставаме брашното.
Јајцата ги матиме, па ги додаваме во брашното.
Постепено го додаваме млекото, додека добиеме смеса со густина на пире.
Јаболката ги лупиме, ги рендаме, ги додаваме кон смесата и добро мешаме.
Го додаваме циметот.
Топчињата ги пржиме во загреано масло додека да поруменат.
Ги вадиме, ги сатавме за кратко на кујнска хартија за да се ицедат, а потоа ги префрламе во чинија за сервирање и ги попрскуваме со шеќерот во прав.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi