Сочно и крцкаво: Пилешко со сусам

19 декември, 20130
26

Состојки:

800 гр пилешки гради

Сок од лимон

2 лажици соја сос

1 лажица вегета

Масло за јадење

За поховање:

Брашно

2 – 3 јајца

Сол

Бибер

300 гр сусам

2 лажици презла

Подготовка:

Пилешкото се сече на ленти. Се зачинува со сок од лимон, соја сос и вегета. Оставете малку да отстои.

Парчињата се валкаат во брашно, а потоа во матените јајца зачинети со сол и бибер, а на крај во смесата од сусам и презла.

Месото се пржи во длабоко, врело масло, на умерена температура, додека не добие златно кафена боја.

Се вадат парчињата и се цедат врз хартија.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi