Солена Добош торта

19 март, 20130
14

Вкусна солена закуска која не се пропушта !!!

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

За палачинки

3 јајца

Шолја масло за јадење

Прстофат сода бикарбона

20 лажици брашно

1 литар млеко

Прстофат сол

За фил:

500 грама сирење

200 милилитри кисела павлака

250 грама мелени ореви

Сол и бибер

За прелив:

Една чаша кисела павлака

1 јајце

50 грама рендан кашкавал

НАЧИН НА ПОДГОТОВКА:

Од намирниците за палачинки направете тесто и испржете тенки палачинки.

Намирниците за фил убаво измешајте ги.

Со филот филувајте ги палачинките и редете ги една врз друга ( палачинка – фил ) во претходно подмачкан сад за печење. Последната палачинка не ја филувајте.

Изматете ги павлаката, јајцето и ренданиот кашкавал и прелијте го палачинките.

Печете на 200 степени Целзиусови 20 минути.

Уживајте!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi