Млечна Киндер торта

28 ноември, 20140
25

ПОТРЕБНИ СОСТОЈКИ:

За пандишпан:

5 јајца

5 лажици шеќер

5 лажици брашно

5 лажици какао

1 ванилин шеќер

1 лажичка прашок за пециво

За фил:

200 ml слатка павлака

2 лажици мед

½ ќесичка желатин

4 лажици вода

За глазура:

50 грама чоколадо за готвење

2-3 лажици млеко

2-3 лажици зејтин

ПОДГОТОВКА:

Се матат жолчки, шеќер и ванилин шеќер. На тоа се додаваат брашното, какаото и прашокот за пециво. Белките се матат посебно и двете густи смеси се спојуваат. Смесата се става на обложен плех со хартија и сето тоа се пече 15 минути на 180 степени. Кога кората ќе се олади, се преполовува. Се мати слатката павлака, на која се додава 1 лажица мед. Желатинот со 4 лажици вода се вари додека не зоврие и сето тоа се додава на смесата со слатката павлака. Филот се нанесува на кората и тоа се поклопува со другата половина. По желба, колачот се прелива со глазура, која веднаш по варењето на чоколадото, млекото и зејтинот, се мачка врз кората. Кога ќе се олади, се сече на коцки…

Децата уживаат во овој колач…Израдувајте ги ! а Вие…

Уживајте!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *