Непечена лења пита со јаболка, пудинг и бисквити

19 март, 20180
10

Состојки:

  • 1 килограм јаболки
  • 6 децилитри вода
  • 150 грама шеќер
  • 2 кесички пудинг од ванила
  • 1 кесичка цимет
  • 2 кутии бисквити
  • 250 милилитри слатка павлака

Приготвување:

Измијте ги, излупете ги и изрендајте јаболките. Без да се цедат ставете ги да се варат во водата во која претходно сте го додале шеќерот.

Варете 5 до 10 минути.

Разматете ги двете кесички пудинг со 12 лажици ладна вода.

Кога јаболките ќе омекнат, додајте им го изматениот пудинг и малку цимет, па се заедно повторно варете и мешајте без престан се додека смесата не згусне и се соедини.

Во сад за печење наредете ред бисквити па ред фил од јаболки. Па повторно ред бисквити и ред фил.

На крај завршете со последен ред од бисквити.

Оставете да се олади колачот и премачкајте го со шлаг од изматената слатка павлака и украсете со рендано чоколадо.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi