Запечени јајца во бешамел сос

24 јануари, 20180
11

Состојки:

8 јајца

20 гр путер

1 лажица масло

30 гр брашно

300 мл обрано млеко

Бибер

Мускантно оревче

100 гр рендан кашкавал или пармезан

4 земички

800 мл сок од јаболко

Подготовка:

Со путерот и маслото се пропржува брашното, додадете млеко, зачинете и мешајте се додека бешамел сосот не ја добие потребната густина. Во огноотпорен сад додадете малку бешамел сос, изматете ги јајцата и исипете ги во садот, врз тоа додадете повторно бешамел сос, а на крај рендан кашкавал или памезан. Се пече околу 15 минути на 200 степени. Се сервира со земички и сок од јаболко.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi