Запечени лепчиња со лук и зачини

16 мај, 20140
9

Состојки:
1 лажичка оригано
2 лажици магдонос свеж, ситно сецкан
4 парчиња леб
2 лажици путер
2 чешниња лук
сол и бибер
маслиново масло

Упатство:

Загрејте ја рерната на 200 степени.
Во мала тава загрејте го путерот на среден оган. Додадете го ситно сецканиот лук и пржете го 1 минута со постојано мешање. Потоа додадете ги магдоносот и ориганото и добро промешајте.
Наредете ги парчињата леб на плех за печење. Премачкајте ги рамномерно со смесата од путер, лук и зачини. Зачинете ги со сол и бибер по вкус.
Печете ги во загреаната рерна околу 5 минути додека краевите од лебот да добијат кафеава боја.
Послужете ги топли зачинети со маслиново масло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *