Торта со три вида чоколадо

21 мај, 20150
2

Потребни состојки:

  • 600ml слатка павлака
  • 150g темно чоколадо
  • 200g бело чоколадо
  • 200g млечна чоколадо
  • 1 шолја дробени бисквити
  • 3 лажички путер

Подготовка:

Растопете го темното чоколадо и во неа додадете 200ml слатка павлака. Оставете ја фрижидер околу 1 час за да се зацврсти смесата.

Во друга тава растопете го белото чоколадо со 200ml слатка павлака и неа ставете ја фрижидер.

Постапката повторете ја и со млечното чоколадо.

Во меѓувреме додека чекате да се зацврстат чоколадите, во тава припремете ја подлогата за тортата. Измешајте ги путерот и бисквитите и убаво пополнете ја целата површина на тавата. Откако ќе завршите со приготвувањето на подлогата, наредете го секој фил посебно.

По желба можете да додадете и шлаг и чоколадни трошки или некое овошје.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *