Брз, сочен ручек: Препечен тост со сланина

22 август, 20160
02 copy

Ако веќе ви се здосади од традиционалниот тост кој можеби го јадете секое утро, време е за нешто ново.

Овој рецепт ќе ви покаже како обичниот тост да го претворите во вистинско уживање.

Погледнете го видеото и можеби веднаш ќе се упатите кон кујната…

Потребни состојки:

  • 2 парчиња леб
  • 25g сос со месо
  • 20g рендан кашкавал
  • Бибер
  • 10 парчиња сланина
  • Рузмарин
  • 1 ровко варено јајце
  • Зелена салата (млад спанаќ, марула, кељ)

Подготовка:

1. Израмнете го лебот со помош на лажица и нанесете го сосот со месо на двете парчиња.

2. Додадете ги листовите зелена салата, јајцето и ренданиот кашкавал на едното парче и преклопете со другото.

3. Замотајте го целосно со парчињата сланина и пржете го во тава по 2 минути од секоја страна. Прекријте го садот и пржете уште 6 минути.

4. На крајот наросете бибер и украсете со рузмарин.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *