Ледена Бајадера готова за 20 минути

3 април, 20160
111

Состојки:

  • 3   лажици шеќер
  • 1 мала лажица шеќер во прав
  • 50 грама шеќер
  • 200 грама чоколадо
  • 200 грама путер
  • 100 грама ореви
  • 500 милилитри млеко
  • 2 лажици какао
  • 10 милилитри вода
  • 1   Ванила пудинг
  • 250 грама бисквити

Подготовка:

Кора: 100 грама чоколадо искршете и на пареа истопете го со постојано мешање и оставете го на топло.

Пенесто изматете 100 путер со 50 грама шеќер и додајте го истопеното чоколадо.

Во друг сад измешајте 250 грама мелени бисквити, какаото и мелените ореви па додајте ги во смесата со путер и чоколадо.

Додајте 50 грама сечкани ореви и  50 грама млеко за да добиете густа смеса.

Фил: Одвојте 100 милилитри млеко и во него растворете ги шеќерот и прашокот за пудинг. 300 млеко ставете го да зоврие и додајте ја смесата со пудингот.

Сварете густ крем. Омекнатиот 50 грама путер исечкајте го на ливчиња и додадете во малку изладениот пудинг и убаво измешајте.

Глазура: Искршете 100 грама чоколадото, додајте шеќер во прав, 30 грама путер исечен на ливчиња и една лажица вода. Истопете на пареа со постојано мешање.

Редење: Поголем, правоаголен, плиток сад обложете со проѕирна фолија.

Нанесете ја смесата за кора и убаво израмнете. Рамномерно распоредете го филот и нанесете ја топлата глазура.

Садот преку ноќ префрлете го во фрижидер а потоа исечете го на коцки и послужете.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi