Похован кашкавал

15 април, 20160
3

Потребни состојки:

  • 400 гр мешан тврд кашкавал
  • 2 јајца
  • 4 лажици брашно
  • 4 лажици лебни трошки
  • масло за јадење

Начин на подготовка:
Кашкавалот го сечеме на 4 парчиња по отприлика 100 грама.
Јајцата се матат со 1 лажица вода.
Секое парче кашкавал се потопува најпрво во вода, потоа убаво се поминува од сите страни во брашно, следно во јајцата и на крај во лебни трошки.

Приготвените парчиња се оставаат во фрижидер 2 часа да се стегнат.

Ги пржиме во сад со загреано масло. Откако ќе се испржат, се ставаат на салфетка да се впие вишокот на масло
Се сервираат со тартар сос и парчиња лимон.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *