Полнети пилешки шницли
Подготовка
Белото месо треба да се приготви за шницли и да се исчука. Потоа печурките треба да се исецкаат на мали парченца и да се пржат со многу малку масло за пржење. Кога ќе омекнат, ставете ги и јајцата, заедно со сол и бибер и направете кајгана.
Шунката треба да се исецка на тенки листови, а кашкавалот да се изренда. Потоа во сад за печење да се наставаат шницлите, па врз нив да се стават пржените шампињони, па да се прекријат со листови од шунка, да се прелиат со павлака и да се остави да се печат. Неколку минути пред крајот ставете го изренданиот кашкавал и сето тоа оставете го да се испече до крај.
За подготовка на шницлите ви се потребни следниве состојки:
Потребни состојки: 400 г. бело пилешко месо |