25 јануари, 2017

Радио

ЕУ го ограничува роамингот на 50 евра

24 септември, 2010, Нема коментари
Со аргументи за исклучителна важност на новиот пропис Европската Комисија наведе еден пример од минатата година кога еден германец во Франција на својот мобилен телефон симнал телевизиски програм, а по враќањето дома се шокирал...

ХХХ домените чекор поблиску до реалноста

24 септември, 2010, Нема коментари
Одборот на директори на интернет корпорацијата ICANN изјави дека пуштањето на апликацијата за домен само за порнографија – ХХХ, се движи напред. Во случај да не знаете, ICANN e калифорниска непрофитна организација, одговорна за...

Аналитичари: Android ќе доминира до 2014

24 септември, 2010, Нема коментари
Symbian и Android до 2014 година ќе доминираат на пазарот со мобилни оперативни системи, предвидува Гартнер. Од компанијата очекуваат дека Symbian и Android заедно ќе бројат 59,8 проценти од светскиот пазар за мобилни оперативни...

Компјутер кој ќе работи како човечкиот мозок

24 септември, 2010, Нема коментари
Тим научници од Јапонија и САД вртат нова страница во историјата на компјутеризацијата. Тие успеаа да конструираат компјутер со само две молекули, кој по своите карактеристики и начинот на работа повеќе наликува на човечкиот...

Франција го прогласи Google за монопол

24 септември, 2010, Нема коментари
Француското Конкурентско Тело официјално го прогласи Google за монопол. Овој заклучок не е новост, но одлуката се појавува и оди после сите неофицијални заклучоци во САД или на некое друго место.“Google има доминантна позиција...

Андроид телефоните се продаваат побрзо од iPhone

24 септември, 2010, Нема коментари
Два одделни извештаи за пазарот на мобилните телфони се појавија и покажуваат дека усвојувањето на Андроид оперативниот систем брзо расте и ги поминал продажбите на iphone на Apple во САД. Сепак доминантни на пазарот...

Новиот Xbox 360

22 септември, 2010, Нема коментари
Целосна детекција на движењето на човечкото тело, предмети, препознавање на глас. Едноставно нема да искочите од дома доколку го имате овој гаџет. Максимална забава за целото семејство.
Почетна // Категорија "хај-тек" (Page 96)
Горе