25 јануари, 2017

Радио

B.B.King

9 декември, 2010, Нема коментари
Рајли Б. Кинг ака Б. Б. Кинг (роден 16 септември 1925 во Itta Bena, Мисисипи) е добро познат американскиот блуз гитарист и текстописец. Тој е еден од најценетите гитаристи. Се најде на познатиот Ролинг...

Роберт Лерој Џонсон – Господарот на блузот

22 ноември, 2010, Нема коментари
Овој американски блуз пејач и музичар со неговите снимки од 1936 до 1937 година остави извонредена комбинација на пеење, гитарски вештини и талент за пишување текстови. Легендата Роберт Џонсон кој потекнува од Мисисипи, неговите...

Френк Синатра

27 септември, 2010, Нема коментари
Оваа комилација ги опфаќа најдобрите изведби на легендарниот музичар и неговите најдобри години поминати со Капитол од 1953 до почетокот на 1960 години. Тука се сместени неговите најдобри нумери со кои повеќето од публиката...

Заборавениот филм на Чаплин

23 септември, 2010, Нема коментари
Долго заборавениот филм на Чарли Чаплин скоро од пред еден век, најверојатно е откриен на една продажба за антиквитети во Мичиген.Филмот бил купен од страна на Пол Гиерутски како 10 минутна комедија без зборување,...
Почетна // Забава // Категорија "Музика и Филм" (Page 110)
Горе