25 јануари, 2017

Радио

Што го нарушува, а што го спасува бракот

25 октомври, 2010, Нема коментари
Најчести причини за прекин на бракот се лошата комуникација, недостаток на блискот и насилството во било кој облик. Комуникацијата е показател за квалитетот на добриот однос помеѓу партнерите. Парот обично не е спремен да...

Со појадокот против дебелеењето

25 октомври, 2010, Нема коментари
Борбата со дебелината треба да се започне со навиките за здрава исхрана. Една од клучните е да не се откажете од доручекот. Со здравиот и обилен појадок обезбедувате енергија за вашето тело и добар...

Умерено со алкохолот

24 октомври, 2010, Нема коментари
Истражувањата покажуваат различни ефекти на алкохолот врз сексуалноста кај мажите и жените. Ова е најверојатно резултат од физичките и социјалните разлики. Количината на алкохолот која се конзумира има големо влијание на тоа дали алкохолот...

Зошто е важен калциумот

24 октомври, 2010, Нема коментари
Калциумот е најзасастапен минерал во човековото тело, и има неколку важни функции. Повеќе од 99% од вкупната содржина на калциумот се чува во коските и забите каде функционира за да обезбеди структура, а останатот...

Изоставете ги газираните пијалоци

24 октомври, 2010, Нема коментари
Сте слушнале за предупредувањето дека безалкохолните пијалоци засладени со високо фруктозен сируп ќе ја саботираат вашата диета. И како дел од вашиот план за елеминирање на вишокот килограми сигурно ги елеминиравте газираните сокови, па...

Јадете малку, јадете добро!

5 октомври, 2010, Нема коментари
Навиките во исхраната, доколку се правилни, помагаат при зачувување на здравјето, продолжување на животот, подобар квалитет на живеење и превенција од многу болести. Правилна исхрана подразбира правилна периодизација на оброците и адекватен избор на...

Што да направите за вашиот партнер?

27 септември, 2010, Нема коментари
Доколку немате добар сексуален живот со вашиот партнер, можно е да го оддалечите од себе. Прочитајте неколку работи кои жената никогаш не треба да ги направи. Мажите секогаш ќе бидат мажи, и без разлика...

Оргазам без физички допир

27 септември, 2010, Нема коментари
Пред неколку години, научниците започнале снимање на женскиот мозок за време на оргазам, со надеж дека ќе видат што се случува во тие моменти и дали навистина е возможно да се постигне оргазам, без...

Целоснa трансплантација на лице

23 септември, 2010, Нема коментари
Јавноста имаше можност да го види првото пресадено лице на Шпанецот, кој се подложи на целосна трансплантација и менување на личниот опис. На конференцијата за печат одржана во болницата Valn d’Ebron, недалеку од Барселона,...

Работите прекувремено? Останете во форма за да го намалите ризикот од срцеви заболувања

23 септември, 2010, Нема коментари
Прекувременото работење може да го зголеми ризикот од срцеви заболувања, но според едно ново истражување, можете да останете во форма и да ги елиминирате ризиците. Луѓето што работат повеќе од 45 часа неделно, имаат...

Честа, а непозната болест

23 септември, 2010, Нема коментари
Синдромот на немирни нозе (RLS-Restless Legs Syndrome), е невролошка болест за која се тврди дека е најчеста меѓу непознатите болести, оние за кои никогаш не сме слушнале. Епидемиолошките резултати покажуваат дека симптомот на РЛС...

Кикирики кои нема да предизвикуваат алергии?

23 септември, 2010, Нема коментари
Научниците од САД се надеваат дека ќе произведат кикирики кои значително ќе го намалат ризикот на алергиски реакции. Досега тие имаат одгледано неколку видови соединенија кои се спротивставуваат на алергиските супстанци на кикириките, и...

Астма и превенција

23 септември, 2010, Нема коментари
Избегнувајте одредени видови храна и прашина уште од од рана возраст и можеби ќе ви помогне. Британските истражувачи откриле дека избегнувањето на одредени видови храна и прашина за време на првите месеци од животот,...
Почетна // живот // Категорија "здравје" (Page 144)
Горе