22 февруари, 2020

Радио

Комисијата за лустрација донесе одлука, Трендафил Ивановски претседателот на Уставен бил кодош. Членовите на комисијата за лустрација не му поверуваа на првиот човек на Уставниот суд, дека не бил соработник на тајните служби. Комисијата во текот на денот ќе му го достави решението, иако во понеделникот Ивановски се бранеше дека досието кое го имала комисијата за лустрирање било преполно со фалсификати.

Остави коментар

Почетна // вести // свет // Ивановски соработник на тајните служби
Горе