Поради финансиската криза, помалку имигранти во ЕУ

1 октомври, 2010

Со последната економска криза во Европската унија и зголемувањето на невработеноста, придонесоа и помал број нелегални имигранти. Индикаторите покажуваат дека во второто тримесечје, нелегалните влезови се намалиле за 15% во сопредба со минатата година. Во овој период грчките граници со Турција останале основен вносен пункт за нелегални имигранти во Европа, главно Авганистанци или имигранти од Азија.