22 февруари, 2020

Радио

Растот на Британската економија во втората половина на ова годишно тромесечие е најголем од минатите девет години. Сепак аналитичарите предупредуваат дека на домашната економија во наредниот период и предстојат тешки денови, покажале податоците на Бирото за национална статистика. Према овие податоци растот на економијата во вториот квартал бил 1,2 %. Јаката експанзија во тримесечниот период до крајот на јуни ја допринеле потрошувачите кои ги трошеле своите заштеди, и големиот пораст на владините трошоци пред реализирање на сторгите мерки за штедење, кои веројатно ќе ги забават економските подобрувања. Индустриското производство исто така се зголемило за 1%, а секторот на услуги за 0,6%.

Остави коментар

Почетна // вести // свет // Пораст на Британскиот БДП
Горе