28 февруари, 2020

Радио

Оваа комилација ги опфаќа најдобрите изведби на легендарниот музичар и неговите најдобри години поминати со Капитол од 1953 до почетокот на 1960 години. Тука се сместени неговите најдобри нумери со кои повеќето од публиката се идентификуваат, а сепак изоставени се и некои големи хитови како Learnin’ the Blues, Hey! Jealous Lover, High Hopes. Брус Спрингстин еднаш изјави дека Френк Синатра има “глас исполнет со лошо однесување, живот, убавина, возбуда, едно гадно чувство на слобода, (водење љубов) и тажното познавање на начините на живот.” Никој досега го нема објаснето подобро музичарот на сите времиша.
Можете да ја слушате неговата музика тука

Остави коментар

Почетна // Забава // Музика и Филм // Френк Синатра
Горе