15 јули, 2020

Полицијата во градот Dazhou, југозападна Кина во провинцијата Sichuan, дојде до идеја да побара “убави работнички” на возраст од 25 – 45 години, кои ќе делат рози на возачите кои ќе направат помали прекршоци во сообраќајот. Идејата, е со цел возачите да се опуштат и полесно да ја поднесат казната. Тие сметаат дека подобра реакција ќе има на роза, отколку само на белешката за казна. За кампањата, во организација на локалната канцеларија на јавната безбедност ,се обезбедија 100.000 рози и 100.000 традиционални кинески орнаменти пред почетокот на декември.

Остави коментар

Почетна // Sun Story // Шоубиз // Единица на убави полицајки
Горе