24 февруари, 2020

Радио

Познатиот италијански режисер Марио Моничели, вчера вечерта се самоубил. Тој бил во болница заради дијагностициран рак на простата. Познатиот 95 годишен режисер скокнал од петиот кат од болницата во која бил сместен, при што не преживеал. Тој е познат како татко на италијанската комедија. Досега неколку пати бил номиниран за Оскар, но никогаш не земал награда. Негови најпознати дела се филмовите “Amici Mei”, “Big Deal on Madonna Street”, и “La Grande Guerra”.

Остави коментар

Почетна // Забава // Шоубиз // Почина италијанскиот режисер Марио Моничели
Горе