10 април, 2020

Радио

Иако дневниот стрес и напнатост се неизбежни, сето тоа може да се ублажи и да го олесни правилната исхрана. Обидете се да ги следите некои од следниве совети како да си помогнете за подобрување на расположението.
– Намалете го внесувањето на кофеин.
– Намалете го конзумирањето алкохол.
– Јадете сложени јаглехидрати.
– Земете мултивитамин.
– Пијте многу вода.
– Размислете за билни препарати
Кантарионот, матичен млеч и други растенија може да ве смират и помогнат против депресијата. Сепак, не самостојно да одлучи да ги преземе, консултирајте се со вашиот лекар, посебно ако земате никакви лекови.

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Антидепресивна исхрана
Горе