Познатите и нивната религија – петти дел

7 јули, 20110
1naslovna

41. Kelly Preston – таа има изјавено “ако сакате вашиот живот да биде побогат и целосен, а вие сакате само да бидете среќни, тогаш ви треба Скиентологијата“ – Скиентолог

Kelly Preston

42. Christopher Reeve – поранешниот Супермен на својата 50 годишна возраст се приклучи кон Унитарната црква

Christopher Reeve

43. Giovanni Ribisi – има изјавено “без ова верување сигурно досега ќе бев некаде по улиците во потрага по дрога“ – Скиентолог

Giovanni Ribisi

44. Anne Rice –  американската авторка на многу романи со хорор и мистична содржина – Католик

Anne Rice

45. Salman Rushdie – индиско британскиот писател има изјавено “Бог, сатаната, рајот и пеколот исчезнаа еден ден во мојата петнаесетта година од животот“ – Атеист

Salman Rushdie

46. J.D. Salinger – американскиот писател беше следбеник на христијанството, скиентологијата и хинуизмот, но последната изгледа остави најголем впечаток и значење во неговиот живот – Хинду

J.D. Salinger

47. Percy Bysshe Shelley – (1792-1822), меѓу делата на овој британски романтичарски поет беше и книгата со име “Потребата од атеизмот“ – Атеист

Percy-Bysshe-Shelley

48. Jada Pinkett Smith – сопругата на познатиот актер Вил Смит има изјавено “ јас всушност сум познавач на многу религии, будизам, христијанство, јудаизам, но отсекогаш бев најповеќе заинтересирана за скиентологијата – Скиентолог

Jada Pinkett Smith

49. Will Smith – “веројатно имам прочитано 95% од Библијата, 60% од Тората, 70% од Куранот. Она што е неверојатно во сите нив е дека во суштина се верува во истото. Добар пријател сум со Том Круз и мислам дека многуте идеи од скиентологијата се брилијатни, револуционерни и нерелигиозни“, е изјвата на познатиот холивудски актер – Скиентолог

Will Smith

50. Britney Spears –  оваа позната пејачка е израсната како баптистка како дел од  христијанството, позната по тоа дека инсистираше на важноста да се сочува невиноста за во бракот. Таа подоцна се заинтересира за Кабала, преку нејзинта колешка Мадона, но наводно сега повторно е вратена кон христијанството – понекогаш Кабала, понекогаш Баптистичко Христијанство

Britney Spears

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit