Празен дом – бездушна архитектура

28 јули, 20110

Во западните земји може да наидете на села монополизирани од страна на еден специфичен тип на куќи наречен ”cle sur porte” ( слични форми на домови вградени во пејзажот без напор на интеграција).

Проектот на Хавиер Делори ”Habitat” наликува на овој тип на “архитектура”. Концептот за заштита и стереотипски блок, отиде во крајност…овие фотографии на почетокот може да ве заинтересираат, а потоа и да ве преплашат! Секоја фотографија од куќите нема апсолутно никакви прозорци, ниту врати. Немаат дури ни гаражи… Погледнете!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit