Раскошните англиски градини „Leonardslee“

14 ноември, 20110
1

Леонардсли е една од најголемите градини во Англија и безспорно се наоѓа на челно место среде најубавите места во државата. Не само цвеќината се атракција во оваа градина, уште од нејзиното создавање нејзини жители се колонија од кенгури – валаби. Други претставници на животинскиот свет се газели, разни птици и егзотичниот црн лебед. Исто така овој парк поседува ретка колекција на викторијански автомобили од времето 1883 – 1900 година. Но за жал оваа градина веќе не е отверена за посетители, бидејќи во 2010 година е продадена на меѓународен бизнисмен кој ги затвара вратите на овој парк само за приватна употреба.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Korsan taksi - betasus giriş