Чудо од чоколадо

2 јуни, 20111
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Подготовка:

Жолчките и шеќерот се матат, се додава стопен путер и чoколадо, брашното се меша со прашокот за пециво и на крај се додаваат изматените белки од јајцата. Целата смеса заедно ја печете околу 20 минути на 180С.

Слатката павлака, чоколадото и шеќерот се загреваат на тивок оган и мешате додека не зоврие.

Испечениот пандишпан избоцкајте го на неколку места со виљушка и додека е уште топол прелијте го со топлиот фил. Тортата оладете ја прво на собна температура, а потоа ставете ја во фрижидер да се стегне за неколклу саати.

Послужете ја со слатка павлака.

 

Состојки:

  • 4 јајца
  • 100гр шеќер
  • 200гр маргарин
  • 100гр чоколадо за готвење
  • 4 лажички брашно
  • 1 прашок за пециво

За фил:

  • 5оомл слатка павлака
  • 200гр чоколадо за готвење
  • 1 лажичка шеќер

One comment

  • Elena

    8 декември, 2012 at 23:17

    Receptot e predobar. nekolku pati go imam praveno. Problemot e vo toa sto ima greska vo receptot kade veli deka topol fil treba da se isturi vrz topliot pandispan. dokolku se napravi ova, celiot fil ke se upie vo pandispanot, i nema da ostane nisto odozgora. zatoa tie treba da bidat malku podoladeni,

    Inaku jas upotrebiv kvalitetno crno cokolado i puter namesto margarin(takov e i originalniot recept). Vkusot bese fenomenalen.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi