Кошнички од мисиркино месо и зеленчук

9 ноември, 20110
solen recept

Потребни состојки:

10 големи листови марула

50 гр. ориз

300 гр. мисиркино месо

1 китка ситно сецкан магдонос

1 кромид

½ лажичка босилек

½ лажичка нане

100 гр. варена пченка

Масло за јадење

Сол и црн пипер

1 голем домат

Припрема:

Во мало тенџере на оган ставете го оризот да се вари околу 10тина минути. Во тавче на оган со загреано масло ставете го ситно исецканиот кромид да се испржи. Потоа додадете го ситно сецканото мисиркино месо и пржете околу 5 минути со повремено мешање.

Откако месото ќе биде испржено, отстранете ја тавата од оган и исцедете го вишокот на масло. Во тавчето додајте до сварениот ориз, магдоносот, босилекот, нането и пченката. Посолете и наросете црн пипер, па добро промешајте.

Наредете ги листовите зелена салата, па врз секој лист  нанесете од смесата со мисиркино месо. Врз смесата додадете ситно сецкан домат. Добар апетит!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

escort - Korsan taksi