Татковците и нивните синови : ) што е трикот на “тајната” врска : )

21 август, 20110
news_6297

Односот на таткото и синот може да биде многу динамичен и во текот на времето да варира. Многу зависи од возраста на синот, на пример, во време на адолесценција односот може да стане многу конфронтирачки и малце проблематичен. Постојат и други фактори, но постојат и начини за таткото трајно да се зближи со своите синови без разлика на животните турболенции.

Соодветни насоки

Иако е вистина дека татковците имаат главна улога за дисциплината на нивните синови, би требало и да се вклучи во секојдневните активности и нега на детето . Доколку улогата е само за да биде авторитет таткото и коректното однесување, овој однос , во најдобар случај, ќе стане доста напорен. Совет за татковците е секој ден да ги потенцираат позитивните особини на детето, и да одвојат време за убави заеднички моменти ( игра, спорт…).

Секогаш присутен

Едноставно кажано, таткото треба секогаш да биде до својот син. И тоа не само за време на важните случувања како што се матура, роденден, празници и спортски случувања, туку и секојдневните активности. Децата, татковите совети ги сметаат за корисни и вредни, па затоа од голема важност е таткото да биде присутен и да дава насоки во секојдневните животни активности.

Простување

Простувањето е двосмислена улица, и таткото и синот, треба да знаат да даваат и да прифаќаат извинување, бидејќи никој не е совршен. Таткото, кој простува основа подлога за топол однос, без тајни или заеднички коментари. Од друга страна, синовите мораат да сфатат дека нивните татковци се само луѓе кои прават грешки, и дека работат за нив најдобро што можат, без оглед на недостатоците.

Комуникација

Децата понекогаш имаат тенденција да се повлечат како што стареат како и што нивниот татко старее. Причината за ова размислување е: “ тато немаше да ме разбере…” Решение за постојана комуникација започнува уште од раната возраст на момчињата.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Eskişehir escort - escort -

Sağlıktan Haber

- Roblox Vega X Exploit