24 февруари, 2020

Радио

До сега научниците тврдеа дека најпопуларниот антиоксиданс ефект го има зелениот чај. Но, новите истражувања го наведуваат и кафето во редот на антиоксидансите.

Се разбира доколку кафето го внесувате во умерени количини ќе ја имаа оваа функција. Во целото зрно, како и во меленото кафе има најмногу антиоксиданси но нутриционистите го препорачуваат и кафето без кофеин како супер извор на антиоксиданси.

 

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Кафето богато со антиоксиданси
Горе