24 февруари, 2020

Радио

Доколку сакате да бидете поздрави, тогаш додадете го лимонот на вашата шопинг листа. Еве неколку супер моќи на овој агрум:

Ја поттикнува апсорпцијата на антиоксидансите. Лимоновиот сок додаден во зелен чај, ја зголемува апсорпцијата на антиоксидансите за пет пати. Исто така докажано е дека лимоновиот сок го подига нивото на катехини во телото, а познато е дека тие нè штитат од рак и срцев удар.

Исчистете го телото од отрови. Во светот голем тренд е чистењето на телото со лимон, кое го обожува и Бијонсе. Тоа го докажува и милионската продажба на напитокот Madal Bal Natural, напитокот кој Бијонсе го користи за прочистување на телото од отрови.

Ја подобрува концентрацијата и ја зголемува енергијата. Аромата на лимон значително ќе ја зголеми вашата контцентрација и ќе ја подори енергијата. Затоа на вашето работно место попрскајте со спреј кој е со арома на лимон, разликата ќе ја забележите набрзо.

 

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Лимонот како суперхерој
Горе