24 февруари, 2020

Радио

Очите ни се секојдневно изложени на различни видови на зрачење, кои допринесуваат за оштетување на видот. Одредени видови на храна може да го спречат зголемувањето на диоптријата како и да го зачуваат здравјето на нашите очи.

Морковот е богат со витамин А. Благодарение на овој витамин, морковот не штити од ноќно слепило и ги зајакнува мускулите на окото. Слични ефекти дава и внесувањето на портокали и дињи во нашиот организам.

Лососот изобилува со омега-3 масни киселини кои помагаат за подобро функционирање на ретината на нашето око. Се препорачува да се јаде и пастрмка и харинга.

 

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Морков и лосос за подобар вид
Горе