24 февруари, 2020

Радио

Оревите се најздрави од сите јаткасти плодови и треба да ги внесувате во умерена количина секојдневно, пренесе BBC. Нучниците направиле едно истражување за антиоксидансите, при што покрај оревите во истражувањето биле вклучени и други девет видови јаткасти плодови.

Познато е дека овие плодови се богати со антиоксиданси, потребни да го заштитат телото од болести. Но, оревите имаат двојно повеќе антиоксиданси и незаситени масти. Покрај тоа антиоксидансите кои ги содржат оревите се 15 пати поквалитетни од оние кои ги содржат бадемите, лешниците, индиските ореви итн.

 

Остави коментар

Почетна // живот // Исхрана // Оревите најздрави од редот на јаткастите плодови
Горе