24 февруари, 2020

Радио

Франција и модниот свет ја одбележуваат годишнината од смртта на една од најдобрите светски модни дизајнери Коко Шанел. Нејзините револуционерни модели ја дефинирале женската модна елеганција на 20 век. Шанел починала на денешен ден, 10 јануари 1971 година. Во 24 година од животот влегла во светот на модата и му останала верна до крајот на нејзиниот живот. Со својот визионерски стил Коко докажала дека елеганцијата и удобноста не се исклучуваат, пренесуваат медиумите.

Остави коментар

Почетна // живот // мода // Коко Шанел – 40 години од нејзината смрт
Горе