20 октомври, 2019

Радио

Фејсбук оствари рекорден скок на вредноста на акциите со претставувањето на најновиот телефон iPhone 5.

Вредноста на акциите на Фејсбук се зголеми за 7,7%. Со претставувањето на новиот телофон на Епл, која се одржа во средата, компанијата на Цукенберг да генерира приходи. Акциите на социјалната мрежа постојано беа во пад откако се појавија на берзата од 17-ти мај.

Интеграцијата со iPhone, најдобриот паметен телефон во светот Фејсбук може значително да просперира изјавил Марк Хардинг, аналитичар во JMP Securities LLC.

Остави коментар

Почетна // хај-тек // интернет // iPhone 5 ја крена вредноста на акциите на Фејсбук
Горе