Потребни состојки:
- 4 јајца
- 200гр брашно
- 180гр стопен маргарин
- 150гр шеќер
- 2 ванилин шеќер
- 2 лажички прашок за пециво
- 2 лажички какао
- 3 јаболка
- 3 лажици сок од лимон
Фил:
- 2 пудинг од ванила
- 700мл млеко
- 6 лажици шеќер
- ½ лажици цимет
Начин на подготовка:
- Јаболката исечете ги на коцки, па посипете со лимоновиот сок и лажичка шеќер
- Пенасто изматете цели јајца со шеќер, па додадете растопен маргарин, брашно и прашак за пециво.
- Поделете смеса на два дела, во едната додадете какао и 2-3 лажици млеко. Во тава со големина 20×30 ставете го прво жолтиот дел (оној без какао)
- Јаболката распоредете ги по жолтиот дел од смесата. Пудингот кој сте го свариле и во него сте додале цимет, лесно распоредете го на јаболката.
- Потоа ставете црн дел и печете на 170 степени околу 40 минути.